HAAR & MAKE-UP CREATIVITEIT, INSPIRATIE EN INNOVATIE AVEDA MASTER JAM EUROPA 2014 Meesterstylisten, kappers, kleur- en make-up specialisten van over de hele wereld hebben in Londen hun ‘fashion forward’ ideeën op het Master Jam podium laten zien. Op zondag 12 oktober hebben de Aveda Global Artists en gasten van over de hele wereld hun krachten gebundeld om de nieuwste technieken te presenteren als onderdeel van innovatieve, schitterende presentaties tijdens Aveda Master Jam Europe 2014 op Salon International, Excel Centre Londen. De Master Jam show is een feest voor salon professionals om hen te inspireren, te innoveren en hun creativiteit optimaal te stimuleren. Top professionals van over de hele wereld hebben een fashion forward show neergezet met cutting-edge technieken, demonstraties en de laatste haar en make-up innovaties. Highlights van de show waren de presentaties van:

Ray Civello, President Aveda Canada: Civello en zijn team van Aveda Canada openden de show met een presentatie om grenzen te verleggen, te bevrijden en verandering in te zetten met als titel Sustainable Human. De modellen droegen witte, op bloemen geïnspireerde hoofdtooien van gerecyclede materialen en gevonden voorwerpen bovenop perfect gestyled haar.

Ricardo Dinis, Aveda Global Artistic Director, Hair Cutting en Jo McKay, Aveda European Technical Hair Specialist: Dinis en McKay combineerden de ‘kaalheid’ van het IJslandse landschap met spetters kleuren. De inspiratie lag onder andere bij het iconische werk van kunstenaar Jackson Pollock. McKay presenteerde een nieuwe color splashing techniek met Aveda Full Spectrum™ Color om een schitterend pallet aan kleur te creëren op het haar. Dinis liet elegante, maar ook edgy, kunstzinnige kapsels zien geïnspireerd op het uitgestrekte IJslandse landschap met scherpe rotsblokken. Het resultaat waren kapsels met sterke vormen, lijnen en subtiele details.

Allen Ruiz, Aveda Global Artistic Director, Hair Styling: Ruiz haalde zijn inspiratie van de hedendaagse science fiction films zoals Avatar. Hij liet modellen zien die waren omgetoverd tot reptielachtige godinnen met bijpassende haarstylen die onder andere schubbenpatronen lieten zien.

Tippi Shorter, Aveda Global Artistic Director, Textured Hair: Als een van de meest prominente autoriteiten op het gebied van krullend haar liet Shorter de vele mogelijkheden zien van wavy, gekruld en Afro- Amerikaans haar. Ze liet zien dat het een vergissing is krullend haar te koppelen aan huidskleur en dat we textuur in het haar moeten zien als een stof.

Bastian Casaretto, Aveda Artistic Director Germany, Switzerland and Oostenrijk: Casaretto liet het podium stralen met een schitterende viering van de jaren 20 in Parijs. Strak, glanzend haar geknipt in scherpe, doch elegante vrouwelijke bobs en symmetrische kapsels; een frisse, moderne benadering van dit ‘gouden tijdperk’.

Het Van Michael team van de Van Michael Salons in Atlanta, Georgia, USA: Het team liet een show zien genaamd Gothloli; een viering van de krachtige vrouwenbeweging in Japan met inspiratie uit de Japanse animatie. De looks bestonden uit korte coupes met geometrische vormen en haarstukken in uitdagende kleuren.

X-presion featuring Marco Antonio Restrep, Jorge Cancer en Jose Luis Almendral: De inspiratie van X-presion lag in het concept van haar als een stof. Ze gebruikten hun innovatieve knip- en stylingtechnieken voor een street-smart, high energy, presentatie.

Ian Michael Black, Aveda Global Artistic Director, Hair Color and Janell Geason, Aveda Global Artistic Director, Make-up: Black en Geason lieten een ultieme viering van kleur in haar en make-up zien met als inspiratie de kleurrijke tribal kleding en decoratie van de Masai Mara met schitterende tinten rood, geel, en blauw. Hun presentatie werd afgesloten met op de zon geïnspireerde ‘kronen’ en couturejurken om het beeld met het haar en de make-up rond te maken.