Felle Amalfi Coast kleuren, polka dot prints en gouden glinsteringen vormden inspiratie voor de vloeiende, asymmetrische silhouetten die te zien zijn in nieuwste collectie van Hellessy designer Sylvie Millstein.

 

MAKING WAVES – Haar

Aveda Guest Artist, Jon Reyman, creëert messy-neat “French girl” haar voor de Hellessy Spring/Summer 2017 Show bij Pier 59 Studios.

 

“Het haar was vooraf al behandeld met de nieuwe Aveda Damage Remedy™ Split End Repair dat gespleten haarpunten weer samenbrengt voor prachtig, zijdezacht haar,” zegt Reyman. “Vervolgens hebben we een kleine hoeveelheid Aveda Shampure™ Dry Shampoo gebruikt om overtollige oliën te absorberen en het haar een flirty matte look geven – perfect voor op de catwalk.”

 

How to Get the Look

Voorbereiding: Breng de NIEUWE Damage Remedy™ Split End Repair aan op de uiteinden van droog haar zodat de gespleten haarpunten onmiddelijk weer bij elkaar komen. Voorkom op die manier nieuwe gespleten haarpunten.

Stap 1: Pak het middenstuk van het haar en spray het haar van de wortel tot halverwege de lengte in met Thickening Tonic. Föhn het haar droog tijdens het borstelen.

Stap 2: Gebruik Shampure™ Dry Shampoo over het hele haar voor een mat effect.

Stap 3: Bind het haar in een lage, strakke paardenstaart. Richt de föhn op het elastiekje, zodat er een vouw in het haar ontstaat.

Stap 4: Verwijder het elastiekje en accentueer de knik in het haar met een grote krultang. Houd de krultang een paar seconden vast ter hoogte van de knik..

Stap 5: Ontwar de krullen door voorzichtig met de vingers door het haar te gaan. Steek de uiteinden van het haar in de kraag.

 

GOLDEN EYE – Make-up

Aveda Global Artistic Director, Make-up, Janell Geason, creëert een rustige coole look met metallic accenten voor de Hellessy Spring 2017 Show bij Pier 59 Studios.

 

“Met de nieuwe Aveda Petal Essence™ Eye Definer in Gypsum Gold, breng ik een metallic gouden accent boven het oog aan om de ogen te laten spreken,” zegt Geason. “Ook heb ik de nieuwe Tulasãra™ Bright Concentrate gebruikt op de wangen om het gezicht te doen stralen en tegelijkertijd de huid te voeden.”

 

How to Get the Look

Stap 1: Reinig het gezicht en lippen met Botanical Kinetics™ Hydrating Lotion.

Stap 2: Breng Inner Light™ Concealer aan waar nodig.

Stap 3: Breng Petal Essence™ Single Eye Color in Gobi Sands aan in de oogplooi en op de onderste wimperlijn.

Stap 4: Accentueer de bovenste wimperlijn en de binnenste ooghoeken met de NIEUWE Petal Essence™ Eye Definer in Gypsum Gold. Breng vervolgens Mosscara™ in zwart aan op de wimpers.

Stap 5: Gebruik de Uruku Bronzer op de wangen, gevolgd door Petal Essence™ Face Accents in de kleur Tessarae.

Stap 6: Breng Nourish-Mint™ Smoothing Lip Color in Sheer Clove aan op de lippen en eindig met de NIEUWE Nourish-Mint™ Lip Shine in Chuparosa.

Stap 7: Breng de NIEUWE Tulasara™ Bright Concentrate aan op een blush kwast en breng aan op de jukbeenderen, voorhoofd en neus om de huid te voorzien van een stralende glans.