The Art and Science of Pure Flower and Plant Essences introduceert Indian Sunset, de lente/zomer 2016 make-up collectie (limited editions), de start van een nieuw hoofdstuk van de ‘no make-up look’: subtiele kleuraccenten versterken op een perfecte manier de natuurlijke schoonheid van het gezicht. Deze nieuwe collectie draagt bij aan onze gezamenlijke liefde voor de Aveda make-up en kleur, met als thema #LoveYourColor – dé hashtag die iedereen kan gebruiken om hun make-up look te showen maar waar ook Aveda experts hun beauty inspiratie en make-up tips zullen delen.

 

De make-up collectie bestaat uit romige, semi transparante tinten, die sterker zijn dan wit maar lichter dan pasteltinten; daarnaast sprankelend roze en een aantal oranje nuances met een okerbasis om een frisse maar tegelijkertijd chique look te creëren.

 

“Dit is een nieuwe kijk op de ‘no make-up’ look”, aldus Janell Geason, Aveda Global Artistic Director Make-up. “We gebruiken de make-up om te shapen en de natuurlijke gezichtsvormen te benadrukken. Het is een subtiele look  waarbij make-up vooral de mooiste kenmerken van het gezicht naar voren zal halen.”

 

Aveda make-up bevat behalve mineralen ook plantaardige ingrediënten die de huid helpen te verzorgen. De make-up is van nature mooi: de formules zijn samengesteld zonder parabenen, talk of minerale oliën. De collectie bestaat uit 11 limited edition tinten, en reeds één bestaande kleur.

 

Vind jouw kleur

Aveda nodigt iedereen uit om te laten zien hoe ‘kleurrijk’ jouw leven is onder vermelding van de hashtag #LoveYourColor. Gasten kunnen ook bij een Aveda salon of spa langskomen om een uniek Color Harmony advies te krijgen en de make-up kleuren te vinden die het best matchen bij hun nieuwe of bestaande haarkleur, teint en oogkleur en make-up tinten. Zodra je de look hebt gevonden die het beste bij jou past kun je samen met ons ‘de liefde voor kleur’ vieren door een afbeelding of video te delen op social media onder de hashtag #LoveYourColor.

 

 

DE LENTE/ZOMER 2016 MAKE-UP COLLECTIE 

 

VOOR DE LIPPEN

nourish-mint™ smoothing lip color (€ 20)

Dekkende formule voor de lippen, verrijkt met plantaardige werkstoffen en wassoorten op fruitbasis met een hydraterende, volumegevende en gladmakende werking (de zichtbaarheid van lijntjes neemt met 26% af). Verfrissend door een vernieuwd gecertificeerd aroma van plantaardige pepermunt en vanille. Verkrijgbaar in pink peppertree, een warme, intense kleur roze.

nourish-mint™ sheer mineral lip color (€ 20)

Transparant dekkende formule, verrijkt met plantaardige werkstoffen en wassoorten op fruitbasis met een hydraterende, volumegevende en gladmakende werking (de zichtbaarheid van lijntjes neemt met 26% af). Verfrissend door een vernieuwd gecertificeerd aroma van plantaardige pepermunt en vanille. Verkrijgbaar in sheer clove, een koele, medium zandkleur.

nourish-mint™ rehydrating lip glaze (€ 22)

Verrijkt met plantextracten met een bewezen hydraterende, volumegevende en gladmakende werking op fijne lijntjes. Verfrissend door een vernieuwd gecertificeerd aroma van plantaardige pepermunt en vanille. Verkrijgbaar in rose dusk,  een koele abrikoosachtige tint en cherry nectar, een warme, levendig roze nuance.

nourish-mint™ lip liner (€ 18,50)

Een weelderige, romige kleur die de lipcontouren vorm geeft en definieert. De liner heeft een sterke dekking en voorkomt dat een lipproduct/lipstick buiten de lijntjes loopt. Verrijkt met plantaardige wax en fruitboters. Verfrissend door een vernieuwd gecertificeerd aroma van plantaardige pepermunt en vanille. Verkrijgbaar in spring rose, een koele amandelbruine tint.

 

VOOR DE OGEN

petal essence™ eye definer (€ 18)

Geëxtraheerd van jasmijnblaadjes en het blad van geraniums, zorgen de aromatische wassoorten van bloemen voor een romige, makkelijk te blenden, zachte formule. Teken een dun lijntje langs de wimperrand of intensifieer je blik of de oogschaduwtint op je ogen – deze eye definer zorgt voor een kleurecht effect op de oogleden of wenkbrauwen, terwijl de delicate huid rondom de ogen niet belast wordt. Door oogartsen getest. Verkrijgbaar in violet blossom, een koele, sprankelende paarse tint en sea fern, een koele, intense turkoois.

petal essence™ single eye colors (€ 16,50)

Dankzij de toevoeging van bloemenwax heeft deze oogschaduw een zijdezachte textuur waardoor deze niet in de plooitjes trekt en een kleurecht effect heeft op de huid. Je kunt de kleur naar wens opbouwen maar ook makkelijk blenden met andere tinten. De formule bevat geen talk of minerale oliën. Getest door oogartsen. Verkrijgbaar in amethyst dawn, een warme, intens violetkleur met een satijnachtige finish; lilac glow, een warme, zachte parelmoertint met een satijnachtige finish; desert clay, een koele oranje tint met een crèmige matte finish; en peach nectar, een warme, goudachtige zandkleur met een satijnachtige finish.

 

Met de Indian Sunset 2016 collectie kun je diverse make-up looks creëren:
PEACH DUSK

Teint

• Creëer een heldere, natuurlijke teint door een kleine hoeveelheid van de  beautifying composition oil™ zachtjes deppend over de huid te verdelen.  Breng de inner light™ concealer waar nodig, en fixeer de huid met een vleugje  inner light™ mineral loose powder.

 

Ogen

• Bereid de huid van je oogleden voor en breng eerst een laagje petal essence™ single eye color in peach nectar aan op het midden van de oogleden, waarbij je zachtjes langs de plooitjes strijkt met de medium eye color brush.

• Highlight de ooghoeken, zowel onder als boven, door een petal essence™ single  eye color in lilac glow aan te brengen met de eye smudger brush.

• Omlijst de ogen door petal essence™ single eye color in desert clay aan te brengen (langs de plooitjes) waarbij je de kleur naar de binnenhoeken vervaagt.

• Breng petal essence™ single eye color in desert clay langs de onderste wimperrand met de medium eye color brush.

• Breng petal essence™ single eye color in lilac glow aan op de wenkbrauwboog met de medium eye color brush.

• Breng petal essence™ single eye color in lilac glow op het midden van de onderste wimperrand over de desert clay tint, door de medium eye color brush te gebruiken.

 

Wimpers & wenkbrauwen

• Krul de wimpers eerst en breng dan mosscara™ in black forest op de wimpers (boven en onder).

• Indien nodig vul je de wenkbrauwen op door petal essence™ eye color trio in gobi sands aan te brengen met een brow/lash brush.

 

Wangen

• Breng petal essence™ face accents in apricot whisper op de jukbeenderen aan met de speciale blush brush.

 

Lippen

• Bereid de lippen voor door de nourish-mint™ lip liner aan te brengen in spring rose met de medium eye color brush.

• Breng nourish-mint™ smoothing lip color in pink peppertree aan op het midden van je lippen met de medium eye color brush.

 

AMETHYST DAWN

Teint

• Creëer een heldere, natuurlijke teint door een kleine hoeveelheid van de beautifying composition oil zachtjes deppend over de huid te verdelen. Breng de inner light™ concealer waar nodig, en fixeer de huid met een vleugje inner light™ mineral loose powder.

 

Ogen

• Bereid de oogleden voor en breng een laagje petal essence™ single eye color in amethyst dawn aan op het midden van de oogleden, waarbij je zachtjes langs de plooitjes strijkt met de medium eye color brush.

• Highlight de ooghoeken, zowel onder als boven, door een petal essence™ single eye color in lilac glow aan te brengen met de eye smudger brush.

• Breng petal essence™ eye definer in violet blossom aan langs de onderste wimperrand, en vervaag de kleur met de eye smudger brush.

• Fixeer de eyeliner door petal essence™ single eye color in amethyst dawn aan te brengen met de eye smudger brush.

• Breng een vleugje petal essence™ eye definer in sea fern aan met de eye contour brush, zowel aan de bovenkant van de binnenhoek als de uiterste buitenhoek en vervaag licht naar beneden. Indien gewenst kun je de kleur fixeren met een vleugje inner light™ mineral loose powder.

• Breng petal essence™ single eye color in lilac glow aan op de wenkbrauwboog met de medium eye color brush.

 

Wimpers & Wenkbrauwen

• Krul de wimpers eerst en breng dan mosscara™ in black forest op de wimpers (boven en onder).

• Indien nodig, vul je de wenkbrauwen op door petal essence™ eye color trio in gobi sands aan te brengen met een brow/lash brush.

 

Wangen

• Breng petal essence™ face accents in tesserae aan op de jukbeenderen met de speciale blush brush.

 

Lippen

• Bereid je lippen voor en breng nourish-mint™ sheer mineral lip color in sheer clove aan op het midden van de lippen met de medium eye color brush en vervaag naar de buitenkant.

• Breng nourish-mint™ rehydrating lip glaze in rose dusk aan op het midden van de lippen en verdeel naar buiten toe met de medium eye color brush.