Ayurveda, alles is verbonden.

Aveda is geïnspireerd op de Ayurveda: een 5000 jaar oude Indische geneeskundige traditie die er vanuit gaat dat alles in het leven met elkaar in verbinding staat. De afgelopen 5000 jaar heeft de traditie bewezen dat het behandelen van de zowel innerlijk als uiterlijk, leidt tot een grotere balans en welzijn. Wij geloven dat onze producten niet alleen een invloed hebben op haar en huid, maar ook op lichaam, geest en gevoel.

Onze relatie met Ayurveda begon in 1978 door twee gerespecteerde artsen en wetenschappers, Dr Vinod en Dr Kusum Upadhyay. Met hun wereldwijd erkende kennis van de Ayurvedische geneeskunde, farmacologie, botanisch onderzoek en aroma therapie, beïnvloeden zij het werk van Aveda met de meer dan 1000 jaar oude Vedische en Ayurvedische traditie. Hun begeleiding hielp ons bij het identificeren van botanische activa voor onze producten, zijn we pionier met ‘functionele aroma’s’ (met onze Chakra™ Balancing Blends) en konden we innovatieve formules op basis van planten lanceren – zoals bijvoorbeeld Outer Peace™ Acne Relief skin care.

Producten op maat

Bij elk haar- of huidtype past een ander Aveda-product, daarom is het handig om er een expert bij te halen. Bij De Salon helpen we jou daar graag mee verder! Wist je trouwens dat je ook bij ons terecht kan om de producten van Aveda te kopen? Want geef toe, het is toch altijd fijner om in real-life de heerlijke geuren van die ene conditioner in je op te nemen dan op een scherm.

Benieuwd welk product het best bij jouw huid en haar past? Kom langs voor ons persoonlijk advies!