Hoe het begon

Het verhaal van De Salon gaat al een hele tijd terug. Het is een familieverhaal om trots op te zijn en ik – de derde generatie – deel dan ook graag een stukje van onze geschiedenis met u.

In 1927, start Achiel Van den Hove – voor mij gekend als pépé – zijn carrière als kapper-leerjongen, waarna hij in 1943 als werknemer begint in het Kapsalon in het Sint-Pietersstation.

Van het ene station naar het andere

Een droom wordt werkelijkheid in 1952 wanneer hij als zelfstandige ‘Kapsalon Van den Hove’ opent in het oude Dampoort station. Toentertijd het enige salon met stromend water!

De zaak groeide en 2 werknemers vervoegden al snel mijn pépé. De kappermicrobe kreeg ook mijn vader Freddy te pakken, hij begon in 1956 als leerjongen in de familiezaak en groeide door naar helper-zelfstandige in 1966.

Verhuis naar de overkant en cupido

In 1972 werd het dampoortstation afgebroken waardoor een verhuis zich opdrong. Een nieuw tijdperk brak aan voor ‘Meesterkappers Van den Hove’ en ze vonden hun nieuwe thuis aan de overkant, in een fantastisch pand in de Dampoortstraat 103.

Dat dit jaar veel meer in petto had dan een nieuwe locatie, werd duidelijk toen Elisabeth Coens het team vervoegde en de liefde toesloeg. Op 14 april 1980 stapten Freddy en Elisabeth in het huwelijksbootje. Partners voor het leven die samen hun zaak verder uitbouwden tot een 10 koppig team!

Van den Hove meets Scissors

Andere hoogtepunten waren de verbouwing in 1984 en uitbreiding met het pand te Dok Zuid 3 in 1988. Deze extra ruimte betekende ook de opening van Kapsalon “Scissors”, dat zich hoofdzakelijk op jongeren richtte.

Een kleine 100 jaar later

Ikzelf had al snel interesse voor het kappersberoep en startte op mijn beurt als leerjongen toen ik 16 jaar was. Een opleiding in Londen in 2000 heeft mij gevormd tot de kapper die ik nu ben: een creatieve duizendpoot met een scherp oog voor details.

Dat het kappersbloed in de familie Van den Hove zit, is duidelijk! Drie generaties kappers aan de Dampoort, drie generaties puur vakmanschap en expertise.

De Salon opent langverwacht zijn deuren op 15 juli 2014. Van dinsdag tot en met zaterdag staat ons team voor je paraat! Klaar om u, zoals altijd, bij te staan met raad en daad.